HARI NI RAYA...ESOK MERDEKA ! !

assalamualaikum..

setelah sebulan penuh berpuasa...akhirnyer tiba lah sekali lagi bulan syawal...alhamdulillah...tahun ini dapat lagi menikmati suasana hari raya biarpun pada kadar sederhana sahaja....ade kesempatan update blog ni...nak story sikit la perjalanan aktiviti untuk first day raya ni...

seperti tahun2 sebelum ni...sekurang2 nyer sehari @ dua hari sebelum raya family ak akan balik ke kampung halaman sebelah ayah dulu...bila pagi raya tu...mcm biase la...bangun pagi2...mandi (sejuk giler weyhh...hahaha) pastu pkai baju raya..warna ape taon ni?? pkai yg taon lpas nyer jer...wrne purple...huhu..sudah menjadi kebiasaan setelah semua ahli keluarga bersiap...mula nyer sesi bermaaf-maafan..(betol ke ayat ak ni...huhu)....alhamdulillah...dpt lagi duit raya...walaupun da besar panjang...huhu...pastu mule lah sembahyang raya....penoh...nseb baek la dpt tmpat...kalo x berdiri je la smpai khutbah...huhu..da abes sembahyang...g lak menziarah kubur...n then raya kjap rumah jiran befor balek ke kampung sebelah mak dlm kol 11..da smpai...rhat2 kjap jer pastu smbung beraya rumah saudara....balek pulak mlm...so skrg ni la baru dpt on9 n update...hehehe....tp kesimpulannya...ak still leh dpat duit raya...tu pn dari sedara jer...boleh la dari xdpt langsung...huhuhu


tp korang x prasan ke yg esok adalah hari kemerdekaan negara kita?? sibuk nak beraya jer smpai lupa dgn hari yang lebih penting dan memberi makna kepada kita semua khususnya rakyat Malaysia...alhamdulillah...sudah 54 tahun negara kita mencapai kemerdekaan...still hidup dlm suasana yang aman dan harmoni...tanpa pergaduhan dan masalah...kita sepatutnya sentiasa bersyukur dgn nikmat yang diberikan...sbb bila2 masa jer nikmat ni akan ditarik balik jika kita tidak bersatu antara satu sama lain...dgn erti kata lain...akan timbulnya suasana negara yang tidak aman..(cehh...pndai lak wat ayat mlm2 ni...huhu)...

k la weyh...ak pn da nak ngntok ni....sebelom tu....tidak terlambat utk mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR DAN BATIN

dan juga

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN
KE-54 TAHUN

sekian...zzZzZzzZzzzzz (tido dpan laptop) :P

1 comment:

  • miss step4ward says:
    September 1, 2011 at 9:32 AM

    slmat hari rye !
    nak kad raye meh la singgah balik :)

    orangesnowy-chan.blogspot.com

    smbil nk knlkan my baby blog :)
    if xksa , follow lha skali oke dear ?

    arigato !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Archive

Total Pageviews