Alhamdulillah...Rezeki Bertambah ! !

Assalamualaikum..

first word from me...ALHAMDULILLAH....tw x sbb aper...hehe nk story skit nie

sblm ak mulekn story ak nie...nak tanya...sape tw WPP tu ape...angkat tangan...kasi 1 saat jer...xdpt jwb...ish3...xdpt hadiah...haha (mrepek lak ptg2 nie) ..ok2..WPP tu stands for Wang Pendahuluan Pembiayaan..bantuan ini diberikan oleh PTPTN kepada pelajar2 yang layak berdasarkan beberapa kriteria..

ni ak ambil ayat dari web tersebut...jom check

*****************************************************

SEMAKAN PENERIMA WANG PENDAHULUAN PEMBIAYAAN (WPP) BAGI PELAJAR SESI SEPTEMBER 2011 (LEPASAN STPM / MATRIKULASI/ DIPLOMA)

Wang Pendahuluan Pembiayaan ( WPP ) telah dilaksanakan mulai tahun 1999 bagi membantu pelajar-pelajar yang pertama kali ditawarkan ke IPTA dan kurang berkemampuan. Pemberian WPP berjumlah RM1,500.00 adalah tertakluk kepada syarat-syarat yang telah ditetapkan seperti berikut :

01. Warganegara Malaysia
02. Pendapatan seisi keluarga kurang daripada RM4,000
03. Belum pernah menerima WPP atau pembiayaan PTPTN


Bermula kemasukan sesi Julai 2010, pelajar dikehendaki membuat pilihan sama ada bersetuju atau tidak bersetuju untuk menerima Wang Pendahuluan Pembiayaan ( WPP ) semasa permohonan kemasukan ke IPT melalui UPU online. 

Semakan ini membolehkan anda menyemak samada nama anda termasuk di dalam senarai penerima Wang Pendahuluan Pinjaman (WPP). Senarai ini berdasarkan maklumat dari Bahagian Kemasukan Pelajar, Kementerian Pengajian Tinggi bagi para pelajar yang berjaya ditawarkan tempat di IPTA.

*********************************************************

understand?? okay good...(speaking lak) ...so seingat ak ade kot ak tnda kt bahagian penerimaan WPP tu...so ak try la masokkan IC...dan ini lah hasilnya...


alhamdulillah...dpt jgak bantuan sket nk masok Universiti ni....walaupun x apply for PTPTN...

kalo korang nak check boleh jgak....pegi jer link bwh ni


sekian

5 comment:

  • Ina Nadia says:
    August 15, 2011 at 4:17 PM

    hmm,ina tak dapat..

  • mr Flux says:
    August 15, 2011 at 4:22 PM

    huhu..xpe..tggu la result ptptn or biasiswa lain yg apply...hehe

  • Cik Bell says:
    August 15, 2011 at 5:17 PM

    good info ;)

  • mr Flux says:
    August 15, 2011 at 5:32 PM

    thnx...

  • Cik Ca'ah says:
    August 15, 2011 at 6:17 PM

    thanks mr flux sbb bg link tu
    alhamdulillah dpat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Archive

Total Pageviews